Mekasehhh awak2!

Tuesday, 26 November 2013

throwback! 18/11/2013

salam readerss.kali nie ade masa sikit.meh throwback momment masa18/11/2013.
bajet mcam romantkk je an. hehe,actually tarikh nie aku dan all nurses UNiSZA ada lawatan.

well, aku n others pergi melawat tapak pelupusan sampah dekat tganu nie. sepatutnya taklimat dlu,tapi de problem. so, meh la kita membusukkan diri. hohohhh.

#roll pic meh :)

ini adalh salah satu tempat untuk "savages" dekat tapak nie berehat

savages tuu adaalh pekerja yang diupah untuk asingkan sampah-sampah yang boleh dikitar semula, macam plastik, tin2. bila IV Encik Hakimi, savages nie tak diberi sebarang imunisasi pown untuk depa protect diri depa. see, macam mana depa sanggup bahya an diri untuk cari sesuap nasi. sedih tengok depa dok angkut sampah-sampah tuu. ada jugak bila depa lucky,jumpa laa duit kaa, cincin kaa. (*memang untungg). hahaa


see, suasana dia.belum bau nyee ag. grrr

gambar atas tuu Encik Hakimi, sempat ag an aku snap.hoohh

pagi nyee sampah. Fresh ag. dari MYDIN BESAR KT

tempat nie lebih kurang 34.5 hektar/segi





nie batch aku. sem 5 sesi 2011/2012
semoga ikatan ukuwah kita sentiasa terjaln.inn shaa Allah :)

selesaii usha2 tapak.haha. kami balik u untuk dengaq taklimat.
taklimat diberi oleh Encik Hakimi dan Enck Suhaimi

pic dekat sebelah tuu,KT masa zaman dulu.
antara isi taklimat yang aku boleh kongsikan dengan hamap adlah:
- dekat tganu nie,hampir 400 tan sampah sehari dikutip.(*bayang an ~~`) hoohh, banyakk gilerrr
- yang depa nie amek cuma sampah-sampah yang tidak bertoksid.
- kalau ikut an purata : 5 kg/day- sampah dari perumahan
                                 : 10kg/day- sampah dari premis-premis
                                 : > 50kg/day- sampah dar pasaraya.
- pastuu, MBKT bayar dekat RD Paper Sdn, Bhd untuk lupus an barang-barang yang boleh dikitar semula nie lebh kurang RM 4, 302.00 per MONTH !! banyak an. huhuu
 -  jangka hayat tempat pelupsan ne boleh tahan lebih kurang 30 tahun, dan dia start beroperasi masa MAC 2005. so, that means tak lama dah an. bayang an, bnyak gilerr smpah yang kita rakyat Malaysia dan terutamanya warga Terengganu buang every day.banyakk !!

hohoo,banyak pulak berceloteh, so, sampai kat sini je dlu. just nak saran an semua, jimat-jmat an la penggunaan plastik terutamanya sebab payah nak lupuss. siyess !!

dan start semula amalan kitar semula :)
 that all from me.
see you all soon, bubyee !!


#notakaki: nak buat sebarang aduan boleh call 6271111. warga tganu jerr.heeee :))

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

salam readerss.ramai dah blogger sebut pasaii nie. hahaa.so, dah de GA nie meh laa joinn :D



Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat.
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan.


Jom dapatkannya sekarang...

Official Website : www.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

#notakaki: teringin nak try. hahah :o

Thursday, 21 November 2013

pagi jumaat :)

salam readerss. somethng to share :). benda nie de mamat sorang nie komen kat status fb aku. just a copy paste statment :)

btw, no pcture for today heee.enjoyy :))

"Hijabku adalah kehormatanku, tanpa hijab itu makakehormatan itu tidak ada padaku, aku laksana telanjangmeski aku telah memakai pakaian, meski telah berjilbabgaul, sama saja tetap telanjang tanpa hijabku yang syar'iy.Hijabku bukanlah tontonan, bukan barang yang akan akupamerkan, maka hijabku itu tidak bermotif-motif ataubergaya-gaya agar terlihat modis dan menawan, hijabkuitu menyembunyikan diriku dari pandangan manusia,bukan malah menarik perhatian mereka, hijabkumelindungi aku dari bahaya dan keburukan pandanganmanusia, insyaAllah aku akan selalu aman dengannya.Hijabku bukanlah mengikuti trend yang sedangberkembang, yang hari ini dipakai kemudian besokdilepas, hijabku adalah ketaatanku kepada Allah Ta'ala,sebagai bukti ketundukan dan cintaku kepadaNya.Hijabku bukan barang eksperimen dan kreativitas, yangdidesain begini dan begitu untuk inovasi dalam berhijab,telah ada suri tauladan yang baik, para ummahatulmu'minin radhiyallahu 'anha dalam mengenakannya.Hijabku bukan perhiasan bagiku, yang kemudian akuberbangga memakainya namun berfoto-foto danmenyebarkan foto itu ke khalayak ramai, agar dilihatdiriku telah berhijab, padahal aku telah berusahamenutupi diriku, wallahul musta'an.Hijabku bukan untuk berbangga diri dengan membentuksegala "geng" hijabers atau yang lainnya. Meski akubangga memakainya, itu kebanggaanku sebagai seorangmuslimah.Hijabku bukanlah tanda eksklusifitas diriku, aku tetapmenjaga pergaulanku dengan tetanggaku denganpergaulan yang baik, menyampaikan salam kepadamereka dan membantu jika mereka membutuhkan aku,dengan hijabku aku memberikan rasa aman kepadamereka bahwa aku bukanlah penggemar ghibah dannamimah, dengan hijabku aku berusaha menasihati danmemberikan contoh akan kemuliaan Islam bagipemeluknya.Hijabku bukanlah barang yang menakutkan, bukan citrakekerasan, namun didalamnya terdapat ketaatan dankeikhlasan dalam menjalankan perintah Rabb-ku, mutiarayang indah berkilau hanya ditemukan di dalam cangkangkerang yang gelap di dasar lautan, emas dan permatahanya di temukan di kedalaman tanah yang gelap gulita.Dibalik hijab yang tebal dan gelap itu terdapat cintakepadamu wahai saudari-saudariku, cinta karena Allah,maka aku tidak ridha engkau mengumbar auratmu demimendapatkan secuil pandangan kagum yang hina danpenuh syahwat, atau sedikit pujian licik penuh kepalsuan.Hijabku senantiasa selalu bersamaku ketika aku keluardari istanaku, jika memang aku harus keluar dan tidakada yang mewakili aku, hijabku memerintahkan kepadasemua mata lelaki yang bukan mahramku, agar merekamengalihkan pandangan mereka dariku, tundukkanpandangan itu, aku bukanlah milikmu, bertaqwalahkepada Allah dan berpalinglah dariku.*** Ummu Zulfikar Ibnu Boesra *** "

see you all soon, bubyee!

#notakaki: mood malass mandi, sejukk grr````

Wednesday, 20 November 2013

second return`

salam readerss.
aku siyesss banyak nak storry nie. yang banyak taiping error tuu sorry laaa yee. ahaa
excited terlebih pulokkss. hahhaa :D
ok, let see, hari nie nk merepek meraban pasaii satu event yang dah lama dah (*siyess lama)

tarikh: 31. October. 2013
tempat: Kelantann ",
macam skema jerr an. haha, well, actually event tuu adalah melawat Jabatan Psikatrik dan Kesihatan Mental HRPZII, Kota Bahru, Kelantan.
oke, meh roll antara pic masa sampai dekat hopst tuu.

see, kelantan :))
pastuu, kami dengaq taklimat dari matron Siti Ropeah. actually Unit Rawatan ECT, Wad-wad niie dah lama ada, sejak tahun 1952, (*macam yang di beritahu)
lepas tuu, taklimat daripada Encik Mohd Kamal , penolong Pegawaii Perubatan. taklimat pasaii ECT (electro convulsive therapy).
Ect nie meh aku story sikit pasaii apa. dye nie untuk patient yang tak bagi respond bila bagi ubat (*pesakit yang mentall jee tao). dan banyak lagii

lepas tuu,kami makn-makn dan time too round2 uniit tuu. meh roll pic #roll !

yang bendaa lah kat pc tepi tuu, antara benda yang dihasilkan oleh pesakit. kreatiff an :)

makan nasi kerabu, kelantan

we are nursess :)


 well, lepas habis diperkenal an dengan banyak barangg kat unit tuu. kami minta diri and balikk :)
pujuk punyee pujuk, puan bagi kami spent time pergi Parkson and Pasar Siti Khadjah (*ase nyeee)
dan  yang tak boleh belah, boleh pakaii baju uniform, haha, biasa tak booleh.. weeeeee :))

so, roll last pic aku dan mek nina dekat depan signboard unit tuu..


that's it from me. nanti aku catch up ag current event :0
see you all soon,bubyee!!

#notakaki: ase lapaq laa hujan-hujan nie. btw, aku sakit hat dengan someone.
               : "aku kawan dengan orang yang nak kawan dengan aku" thanksss

the return~`

salam readerss. still berpraktikal.
now, just remainngg about 3 weeks, dan aku boleh balikk cutyy. happy :))
biar la cuty aku seminggu jee, palingg skit dari orang laen. aku siyess tak sabaq nak balikk.
lately, banyak sangat event aku nak story morry kat hampa semua.
lama gilerrr tak maenaip n spent time merepek meraban dalam nie. hahaa
event yang aku paling terkilan sangat tak dapat attend of cozz my maksu weddinggg.
arrghhhh, siyess SEDIHH !!!


so, aku nak story morry just the event that recently being done. yang lama2 malas laa nak cerita, dah basi.ehee
well, lately aku, firah, siti, mastura, wawa de buat masak-masak dekat dalam u. actually tak boleh masak-masak cam tuu. pe de hal, lapaqq. hahahahha :D


so, kat sni aku share picture masak-masak. tuu. hehee. yummy !! :))

heheee, see, we have some spagethii and roti bakar with sardineee. sedaap.
and inn shaa Allah tonight msak nasi gorng pulak...seddaapp !! :))

ok.u ollzz,
see you all soon. bubyee!

#notakaki: UniSZA hujan sejak dua menjak nie. sejukkk~~```~`~

Saturday, 12 October 2013

GA October by Emas Putih

salam readerr. well, aku still berpraktikal. huhuu. rasa lama dah tak buka blog nie. tup2 de GA kak UZU, pe ag meh arr join. ! 



Hadiah :
Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi


ok u guyss,
see you all soon.
bubyee!!

#notakaki: waitingg to go hone (14.10.2013)

Saturday, 7 September 2013

Segmen Sabtu by Emas Putih & Dedeq

salam readerss. dah nak praktikal nie. so banyak benda kena off limit.termasuk blog nie. entry aku hanya akan berisar an GA. huhuu. dt worry, storyy2 nanti aku update bila ade masa. chill !

btw, maii joi GA nie. sampai esok jee. boleh meneran dan menekan di SINI!

CELCOM

see you all soon, bubyee !

#notakaki: feeling alone and annoyed !!

Tuesday, 3 September 2013

Tribal blouse Giveaway

salam readerss.ase macam dah lama giler aku takupdate blog seciput nie.hahaa.
bukanpe, lately bz dengan assignment. mne tak nyee, semua buat last minit. eheee
so far, semua alhamdunillah settle. just b4 masuk praktikal nie de test bagai. uhhuu. letih laaaa

nak menghilangkan keletihan aku, mai kita joiin satu giveaway nie. sesape yang minat tribal boleh arr join. untuk aku, asal dapat aku pakai. yang pasti tak kuar modal.haha. kedekutt skitt ! :p

nak tahu lebih lanjut boleh menekan,meneran di SINI!!hehe.
btw,GA nie akan tamat pada 1 OCT 2013

hopefully aku ade rezeki.
ok see you all soon,bubyee !!

#notakaki: notes letak tepi, blogg aku lama gilerr tak terjah!.haaa

Monday, 19 August 2013

GIVEAWAY SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA

salam readerss berkenan dengan teddy bearss tuu.. heheee. ade peluang nie, nak mencuba nasib lah. inn shaa Allah kalau ada rezeki.



Sempena Hari Raya Adilfitri 2013,
Farisha telah mengadakan Giveaway hebat
yang menawarkan Hadiah Teddy Bear sebagai hadiah utama
Dijemput semua sertai Giveaway ini

Siapakah peserta bertuah yang akan memenangi Hadiah ini??
Klik SINI Untuk join & Lihat hadiah
Giveaway ini sah dari 19-08-2013 sehingga 09-09-2013
Pemenang akan diumumkan pada 10/09/2013

Good Luck semua ^.^
 
#notakaki: salam lebaran semua!!!
 

Thursday, 25 July 2013

Segmen Simple Giler by Anis

salam readers. join GA lagi.hheeee

KLIK BANNER

Tarikh : 25.07.2013 - 24.08.2013

Segmen simple giler dianjurkan oleh www.anisforeveralone.com dan disponsor oleh LS DESIGN , Atie Atiqah , Nasha Ridzuan , Najihah , Norhaziqah , Chocolate AM & The great Little Summer


Segmen ni simple je , Hanya follow , Like , Share & Menang hadiah menarik . 
Jom join :)

28 Hadiah menanti korang !!

Sunday, 21 July 2013

Syawal Giveaway by Syazlia & FD


Assalamualaikum.


klik banner untuk join

Senarai hadiah:
Peplum tribal x 3, skirt lycra x 1, pashmina x 1, shawl x 1, brooch x 3, topup RM10 x 2, topup RM5 x 3, duit Raya RM20 x 2


Segmen Kad Raya by DiyanaHani

salam readerss.kerja terlalu banyak.sorry. join GA JOM!



Segmen Kad Raya by DiyanaHani berlangsung selama seminggu iaitu bermula pada 20/7/2013 sehingga 27/7/2013.Segmen ini diadakan untuk memberi penghargaan kepada penyokong-penyokong blog ini bersempena dengan hari raya aidilfitri yang akan tiba tidak lama lagi.


KLIK BANNER DAH JOIN



Monday, 15 July 2013

Giveaway Topup Ramadhan fyapelangi.com

salam readersss.. meh join GA NIE. heheee

KLIK BANNER DAN SIAP.
HANYA UNTUK 7 HARI !

JOM JOIN BERAMAI - RAMAI !


Hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim, yang maknanya :
" Apabila datangnya Ramadhan nescaya dibuka pintu-pintu syurga, ditutup pintu-pintu neraka dan diikat syaitan-syaitan ".

Salam Ramadhan Kareem :)

#notakaki: bebuka bersama adik angkat lagi today :D

Saturday, 13 July 2013

Segmen Jom Pilih Hadiah Raya

salam readerss. before tdoq nak ikut  GA nie lah.macam best jee. hehe ~~

untuk maklumat lanjut boleh tekan kat saya nie !!
Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan ditaja oleh IesyahShadhira, NazirahDr AisyahHasrul HassanEjulzCik WanieLinteddy DesignTiey SmilezKyra Hizrina , Miszz NadeaNor FarhanahNFH Boutiques , Insyirah Collection, Cap Ayam BrandShawls To LoveNur Be'lla CollectionHandmade Bag,De Nasuha TeamHijab Pilihan dan jom ping ENTRY di Pingje.org.
 
ramai an sponsor. so, hadiah kompem banyak. hehehe~~

                                                       nak hadiah 1)dress
                                                                        2) shawl
hopefully bertuah. terima kasih
see you all soon. bubye!!~~

Ramadhan Giveaway by ZZ

salam readerss. satu ag owsem GA. hehee.

more info boleh klik kat sini yeee !
 
Hadiah untuk pemenang:
Pemenang Pertama: Baju Muslimah (RM55-RM60)

Pemenang Kedua: Tudung Awning (RM45-RM50)

Pemenang Ketiga: Shawl atau Tudung Bawal (RM35-RM40)

Pemenang Keempat: Shawl atau Tudung Bawal (RM25-RM30)

Pemenang Kelima: Shawl atau Tudung Bawal (RM15-RM20)

5 pemenang saguhati: Topup bernilai RM10
PEMENANG DIPILIH SECARA RANDOM.ORG. 
*Giveaway ini akan terbatal sekiranya peserta kurang dari 100*
So, taglah ramai rakan anda. 
Giveaway ini berlangsung dari 12 Julai 2013 sehingga 30 Julai 2013
Pemenang akan diumumkan pada 31 Julai.

nak tag spe erk. hahaa. sat noo!
yang bertuah. jeng3!!

miss kira !

miss nuyu ! 

miss zzati ! 

ok done.see you all soon. bubyee!
#salamramadhan
#notakaki: inn shaa Allah ade rezeki :D yeah!!

Friday, 12 July 2013

GA Ramadhan Raya by Emas Putih


Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)


Segmen Kad Raya By Emas Putih

Salam readerss. bila tengok hadiah dia ada zalora. wahh !! aku makin excited nak join.heheh

untuk maklumat lanjut boleh klik kat sini . have fun.

see you all sonn. bubyee!

#notakaki: hari nie ambe gila letih. siyess !! ~~

Thursday, 11 July 2013

2013 Giveaway from Farra Izzaty

salam readerss. meh usha satu giveaway nie. :D

 boleh klick kat sini untuk maklumat lanjutt :D

hadiah dye semua best2 !! meh usha kat bawah nie. hhehee

The Prize is :
SAFIRA Crumple Shawl (Tiga Orang)
SHAWL dari ButikPinkku (Tiga Orang)
Tudung Butik Echa (Dua Orang)
Shawl RoseAisya (Tiga Orang)
Personalized Hand Towel (Dua Orang) *boleh design mengikut kehendak hati*
FLOWER shape Basket (Dua Orang)
LED candle Light (Seorang)
Collagen Lip Mask 5 pcs (Seorang)
Kurung Peplum (Seorang)
Handbag (Seorang)
Dress (Seorang)
Felt Keychain + Kad raya (Dua Orang)
FM VietNam +  Kad raya (Seorang)
Doodle Comel (Tiga Orang)
Perfume Paris Hilton (Sorang)

Giveaway ini ditaja oleh ButikPinkku-BawalProject-LShop-MamaAlyaBoutique-ButikEcha-RoseAisya-SuperShopHolic-ButikSyafiqahSofea-ZarithFavour-Cik Amal-FarraIzzaty

see you all soon,bubye!

#notakaki: hopefully dapat la ~~ 

the story of first ramadhan :D

salam readerss. tup2 hari nie dah hari kedua umat islam seluruh dunia menjalankan kewjipan berpuasa. hebat betoii masa time pose nie. mknan macam gunungg, banyak tak tercakap la. haha.

mengidam pulak :p

sape suke nie?? hehhe ~


so, aku kat sini nak merepek meraban pasai my first ramadhan. siyess aku excited gilerr. mne tak nyee,berbuka pose dekat masjid. tak keluaran duit. hehe~~

sesaje, nak try kurang an bajet. aku, wawa n iena pi la masjid. dalam kui 7 gitu. siyess hari first nie ramai sangat orang. tanya siti, ada dalam 300 orang yang datang. siyess, tengok muke sukaelawan tuu semua penat-penat. takpe, demi dapat pahala. :D

aku bangga dengan mereka. oke, actually (dah macam puan ong) haha ~~. aku nak cerita sikit. lepas je solat isyak, aku dengan penuh ketidaksabaran nie nak buat solat tarawikh. hehe:D

tup2 masa rakaat ke 5, ase nak tumbang. aduuhh, takboleh jadi nie. dengan terpaksa. aku pi tandas, abesh semua aku muntah mknan tadi. siyess ase tak larat sangatt. sedih tak dapat buat smpy abesh. :'(

balik bilik aku muntah untuk kali yang ke2. letihh sangatt. aku anggap semua nie dugaan semata-mata.
takpe, Allah sayang hambanya. :D

#notakaki: hopefully aku sihat untuk jalani ibadah puase tahun nie. :D